fredag 31. desember 2010

Vi vasker julen ut...



Når vi bikker nyåret er jeg fullstendig ferdig med ribbefett, julekuler og granbar. Da er det friske tulipaner og lyse farger som gjelder igjen. La oss drømme oss mot vår og noen varmegrader... I går kveld bestilte jeg  sommeklær til vesla, samt årets heteste trend til meg selv; Bootcut. Jeg kan ikke hjelpe for det, men tross for at slimfit absolutt er kjærkommen her i heimen, digger jeg den sommerlige bohem-stilen. Chiffon og brune slitte sandaler, solfaktor 15 og en stråhatt? Jadda-i'll be there!

Det er fortsatt mange planer på hjemmefronten som ennå bare har status "plan". Ytterst lite er gjennomført...-men min verdens beste svigerfar hjalp oss med det mest etterlengtede. Nemlig nye taklamper:)



En liten hilsen fra Lycke som var verdens lykkeligste på julekvelden. Med ny dukkevogn, lue med sløyfe og jul i blåfjell-votter. Veldig stolt jente!

torsdag 30. desember 2010

Selv om julen snart er over...














(Bilde er lånt fra nett)

Laksetartar med julesmak ble servert som en liten aperitiff på selveste julekvelden, -og det med stor suksess.
Denne lille retten er utrolig enkel og går fort å lage -hvilket passer meg perfekt med en over gjennomsnittlig mammadalt hengende i bena. Først grillet jeg skiver av baguetter med god olivenolje og flaksalt.

Skjær så opp 400g salmalaks og en halv agurk i små biter. Ps. hvis du skreller agurken for skal kommer selve smaken av agurk bedre frem. Ta også ut innmaten, ellers blir det for fuktig.
Rør inn 0,5 ss sennep. Jeg brukte en søt-sterk type og synes det passet godt. Press over litt sitron og rør til slutt inn 1,5 ss dill og litt salt. La røren stå i en times tid i kjøleskapet.

I motsetning til bildet over la jeg lakserøren direkte på brødene og la dem på et stort brett. Enkelt og greit når alle kan løpe litt til og fra og servere seg selv.

Til og med minstejenta på halvannet år ba om mer... :)

mandag 13. desember 2010

Et hjemmekontor som varmer...


Det tar veldig mye lenger tid med å komme i orden enn man kanskje skulle tro... Å flytte er i grunn et  mangeårs-prosjekt, så det er enda godt at man liker det! Selve flyttingen er jo ikke så morsom, selv om mange kanskje tror jeg har en egen interesse for akkurat det. Dette er tross alt mitt fjortende hjem! Ja, og teller man med hjemmene hos pappa er vi oppi enda noen flere....

Ved siden av prosjekt bod 1 og 2, vaskerom, gang, stue 1 og 2 samt soverom, gjesterom og barnerom, skal vi lage et kontor. I mellomtiden fungerer spisebordet som hjemmekontor. Er ikke så galt det heller, må jeg si...



Biopeisen er fra Blomus, og jeg koser meg veldig ved denne herligheten  om det så er ved tidlig morgengry eller i sene nattetimer. En egen inspirasjonskilde for kreativt lønnet arbeid!

torsdag 2. desember 2010

Blå jul!





Det er et par dager siden jeg lot meg friste av alle julebloggene, butikkvinduene og en rekke over gjennomsnittet juleromantiske venninner. Jeg brøt alle tradisjoner og fant frem julepynten 3 uker for tidlig... Hos oss har vi nemlig ikke pyntet før et par dager før jul. Og treet blir pyntet kvelden lille julaften.

Det er kjempekoselig med jul,-men alt det røde er litt too much, er det ikke? Veldig fint med rødt sleeves på radioen fra Sonoro, men jeg vet ikke om jeg er helt klar for rød jul i år. Var på illums her om dagen og gikk til innkjøp av blå, grå og hvite kuler. Perfekt til den blå radioen!!

Det blir blått i år!