torsdag 30. desember 2010

Selv om julen snart er over...














(Bilde er lånt fra nett)

Laksetartar med julesmak ble servert som en liten aperitiff på selveste julekvelden, -og det med stor suksess.
Denne lille retten er utrolig enkel og går fort å lage -hvilket passer meg perfekt med en over gjennomsnittlig mammadalt hengende i bena. Først grillet jeg skiver av baguetter med god olivenolje og flaksalt.

Skjær så opp 400g salmalaks og en halv agurk i små biter. Ps. hvis du skreller agurken for skal kommer selve smaken av agurk bedre frem. Ta også ut innmaten, ellers blir det for fuktig.
Rør inn 0,5 ss sennep. Jeg brukte en søt-sterk type og synes det passet godt. Press over litt sitron og rør til slutt inn 1,5 ss dill og litt salt. La røren stå i en times tid i kjøleskapet.

I motsetning til bildet over la jeg lakserøren direkte på brødene og la dem på et stort brett. Enkelt og greit når alle kan løpe litt til og fra og servere seg selv.

Til og med minstejenta på halvannet år ba om mer... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar